Calibro Ön İnceleme | Babil.com

by - Mart 20, 2016



Bir kaç gün amcamın Calibro'sunu kullanma şansım oldu ve ben de hemen ilk izlenimlerimi paylaşayım dedim. Ona göre dikkate alırsanız çok sevinirim.


Bilmeyenler için söyleyeyim Calibro, bir e-kitap okuyucusu. Benim kullandığım şu an Calibro Touch Lux Beyaz. Sanırım artık beyaz rengi temin edilemiyor. 

Birazcık kendi yorumumla teknik özelliklerinden bahsedeyim; dokunmatik ekran, kağıt hissi veren e-ink teknolojisine sahip. E-ink şöyle yazılar/görüntüler ekrana yapışıyor bu da gözlerimizi yormuyor ve yazılar/görüntüler ekranda donuk bir şekilde durduğu için şarj da çok uzun süre gidiyor (30 gün). 


Wifi özelliğine sahip, istediğimiz yerden e-kitap satın alabiliyoruz ya da indirebiliyoruz. Sözlük, not alma ve paylaşma özelliklerine sahip. Sözlük olayı bence çok güzel. Ekran ışığı ortama göre ayarlayabiliyoruz.









Telefon ve bilgisayar uygulaması sayesinde Calibro'muzda bulunan kitapları telefonumuzdan ya da bilgisayarınızdan da okuyabiliyoruz. Ola ki Calibro'nuz evde kaldı, hemen telefonunuzdan kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Bu arada Calibro oldukça hafif ve ince, çantanıza atıp çıkabilirsiniz. 








Calibro'yu metrobüste, otobüste ve metroda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Biliyorsunuz ki toplu taşımalarda oturmak bir lüks, ayakta kalınca da kitap çıkarmak çok zor oluyor. Çıkarsanız da sayfaları çeviremiyorsunuz. Bu durumlarda Calibro güzel bir tercih oluyor.

Calibro'da pdf, epub ve doc gibi birçok uzantılı dosyayı açabiliyorsunuz. Hafızası da oldukça yüksek, 3000 kitap kapasiteliymiş. Yazı tipi, puntosu falan değiştirilebiliyor tabii.




Bahsedeceklerim bu kadardı galiba. Almayı düşünenler için umarım yardımcı olmuştur.  Daha fazla bilgi için burayı tıklayın.


Beğenebileceğin Gönderiler

0 yorum

Abone Ol: