Andrew Brawley'nin Sıradışı Hikâyesi - Shaun David Hutchingson | KİTAP YORUMU

by - Haziran 17, 2016


Andrew Brawley'nin Sıradışı Hikâyesi | KİTAP YORUMU


Her şeyini kaybetmiş bir çocuğun, umudu hastane koridorlarında kovalamasının yürek burkan ama aynı zamanda umut vadeden sıcacık hikâyesi. 

Andrew Brawley, ailesinin geri kalanı gibi o gece ölmüş olmalıydı. Anne ve babası ölmüştü, kız kardeşi de ama kendisi kurtulmuştu. 

Şimdi hastanede yaşıyor, kafeteryada çalışıyor, hemşirelerle takılıp kimsenin kullanmadığı malzeme dolaplarında uyuyor. O, neredeyse görünmez, geçmişinden, suçluluk duygusundan ve onu bulmaya çalışanlardan saklanıyor. Bir tek, yarattığı süper kahraman Hasta F’nin dünyasında teselli bulabiliyor. Sonra bir gün hastaneye vücudunun yarısı, nefret dolu sınıf arkadaşları tarafından yakılmış bir çocuk geliyor. Onun acısı Drew’yu adeta çekiyor, onda umudu, mutluluğu görüyor. Hastanenin ötesinde, acı dolu geçmişlerinden uzak bir geleceği. 

Ancak Drew hayatın asla bu kadar kolay olmadığını biliyor, kurtuluş için önce ölümle yüzleşmesi ve yaptıklarının bedelini ödemesi, nasıl biri olduğu gerçeğini açıklayarak geleceğe dair tüm şansını riske atması gerekiyor…  

Andrew, annesini, babasını ve küçük kız kardeşini kaybetmiş ve o öldükleri gece kendisinin de ölmesi gerektiğini düşünüyor. Onların ölümünden kendisini suçluyor. Ailesini bir anda kaybetmeye dayanamıyor ve ailesini son gördüğü yerde yani hastanede yaşamaya karar veriyor. Tabii bu yaşam kolay değil, onun orada yaşadığını bilen kimse yok. Saklanarak yaşıyor. Hastanede bu kadar süre dolaşmak göze batar diye düşünüp kafeteryada işe başlıyor, çok iyi hemşire arkadaşlar ediniyor.

Pediatri bölümünde de arkadaşlar ediniyor -bu arkadaşların hikayesi zaten ayrı bir kitap olurdu. Onlarla vakit geçiyor. Arta kalan zamanlarında da kendi çizgi romanını yazıyor/çiziyor. Bazen biz de o çizgi romandan sayfalar görüyoruz. Bir gün acil servise, vücudunun yarısı, nefret dolu sınıf arkadaşları tarafından yakılmış bir çocuk geliyor. Andrew'ın ilgilisi çekiyor ve onun bir arkadaşa ihtiyacı olduğunu düşünüp onunla konuşmaya çalışıyor. Olaylar böyle başlıyor. 

Kitaba başlarken beklentim çok yüksekti, gerçi bu beklentimi düşürmeye çalışan bir iki yorum okumuştum ama hiç bir işe yaramadılar 😂 Beklentilerimin hepsini karşılayan bir kitaptı. Çok sevdim 💕 Başka bir zaman okusaydım bu kadar sever miydim bilmiyorum ama doğru zamanda okuduğumu düşünüyorum. Bu tarz kitaplar için doğru zaman çok önemli. 

Kitabın dili akıcıydı, bölümler arası da çok uzun değildi ki bu benim en sevdiğim şey 💕 Çünkü "Bir bölüm daha, bir bölüm dahaaa" diyerek sayfalar çok çabuk geçiyor. Yazar, duyguları bence çok güzel yansıtmış. Sonlarına doğru bi' burnumun direkleri sızladı 😥 

Kitabın orijinal adı, Andrew Brawley'nin Beş Aşaması. Okurken aslında o aşamaları görüyoruz ama madde madde değil. Şimdi size o aşamaların nerden geldiğini ve ne olduğunu söyleyeceğim. Elisabeth Kübler-Ross'un (psikiyatrist) en meşhur çalışması olan Five Stges of Grief (Üzüntünün Beş Aşaması) "aşamalar"buradan geliyor yani. Bu aşamalar; İnkar, Kızgınlık, Pazarlık, Depresyon, Kabullenme. Kitapta da Andrew'ın bu aşamalarını görüyoruz. 
Bu tarz kitapları sevenlere kesinlikle öneririm, pişman olacağınızı düşünmüyorum.

Adı: Andrew Brawley'nin Sıradışı Hikâyesi 
Orijinal Adı: Five Stages of Andrew Brawley 
Yazarı: Shaun David Hutchingson 
Yayınevi: Yabancı Yayınları 
Çevirmeni: Güneş Becerik Demirel 
Sayfa Sayısı: 344 
Goodreads Puanı: 4.04 
Format: Citli 
Puanım:

Beğenebileceğin Gönderiler

0 yorum

Abone Ol: