Her Şey İçin Teşekkürler | KİTAP YORUMU

by - Nisan 21, 2017




Adı: Her Şey İçin Teşekkürler
Orijinal Adı: Thanks for the Trouble
Yazarı: Tommy Wallach
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Çevirmeni: Hasret Parlak Torun
Sayfa Sayısı: 256
Goodreads Puanı: 3.91
Format: Ciltli

Puanım:

“Hiç kimse genç hissetme duygusunun önüne geçemez.”


Parker Santé beş yıldır tek kelime konuşmamıştı. Sınıf arkadaşları parlak gelecekleri için planlar yaparken, o okuldan kaçarak otellerde takılıyor, zaman öldürmek için ise oteldeki konukları izliyordu. Fakat göründüğünden biraz daha büyük olduğunu iddia eden Zelda Toth adındaki gümüş saçlı esrarengiz kızla tanıştığında, uğruna yaşanacak birkaç küçük şeyin daha olduğunu keşfedecekti.

Yoruma başlamadan önce yazara "her şey için teşekkür" etmek istiyorum. O kadar güzel yazmış ki...
Okuduğum en iyi genç yetişkin kitaplarının arasına daha ilk bölümlerden dahil olan bir kitaptı. Yazarın yazım dili çok hoşuma gitti, sürükleyiciydi elinizden bırakmak istemiyordunuz. Mükemmel olmayan karakterlerin olması ise kitabı daha gerçekçi kılmıştı. Okulu sürekli asan, astığındaysa otele gidip oradaki konukların giriş çıkışlarını izleyen Parker hiç de mükemmel değildi. (Bu kadar ilginç bir karakter daha önce okumuş muydunuz? Okulu kırıp otele gidiyor?)
Beş yıl önce babasını kaybeden Parker, o günden sonra konuşmuyor. İnsanlarla deftere yazı yazarak iletişim kuruyor. Defteri bitince onu saklayıp, yenisini alıyor. Konuşmamasından dolayı içine kapanık biri ama bunu önemsediği söylenemez. Parker babasını kaybettikten sonra yaşamına amaçsız olarak devam ediyor. Ne hayali var ne de "iyileşme" isteği. Sadece arada sırada yazdığı mükemmel hikayeler var. Bir gün yine okulu asıp otele gittiğinde gümüş saçlı ve bir tomar parası olan Zelda ile tanışıyor. Ve oğlan kızla tanışır...
Zelda göründüğünden daha büyük olduğunu iddia ediyor ve bir telefon bekliyor. Bu telefon gelince intihar edeceğini söylüyor. Parker, Zelda'ya yaşamak için sebepler ararken aslında farkında olmadan o, kendisine yaşamak için sebepler buluyor. Bu durum o kadar güzeldi ki. Zelda bilge söyleriyle, yaşayıp görmüşlüğü ile ona yaşamak bir amaç bulmasını sağlıyor ve sahneden çekiliyor. Yeryüzüne inen peri misali; Gümüş Saçlı Peri...
Kitabın bir üniversite mektubu olduğunu söylemeden geçemeceğim. Daha önce hiç bu tarz bir şey okumamıştım. Kitap hakkında daha fazla ne söyleyeyim bilemiyorum. Beğendiğim kitapların yorumlarını yazarken daha fazla zorlanıyorum.

Son olarak genç yetişkin okumak istiyorsanız bu kitabı alın ve okuyun!


Beğenebileceğin Gönderiler

1 yorum

Abone Ol: