Karanlık Ada - Nick Cutter | Kitap Yorumu

by - Ocak 22, 2018

Nick Cutter

Karanlık Ada | Kitap Yorumu


İşe yarar bir diyet hapının dünyayı ne ölçüde değiştireceğini hayal edin. Eğer kilo vermek bir şeker çözeltisinin yapabileceği kadar basit olsaydı ne olurdu? Bunun günlük hayatı nasıl da çarpıcı bir şekilde değiştireceğini bir düşünün. Bu, gerçekten devrim niteliğinde olurdu. Ve elbette bazı insanları da oldukça zengin ederdi...

Doktor Clive Edgerton’ın ilgilendiği ise para değil bilimdi. İnsan taşıyıcılarda kullanılacak bir hidatid üzerinde çalışıyordu. Bir hapla insan sistemine yerleşen ve kirli işini bitirdikten sonra diğerine geçen bir bağırsak solucanı çığır açıcıydı. Peki bu hap başka nelere yol açardı...

İzcibaşı Tim Riggs ve onun izci birliği, Kanada’nın ıssız bir adasında üç gün sürecek bir kamptaydı. Korkutucu zayıflıkta ve rahatsız edici solgunluktaki davetsiz bir misafir kulübelerine çıkageldiğinde işlerin dehşet verici bir hal alacağından habersizlerdi. Kamptakiler, hayatta kalmak ve evlerine dönmek için amansız bir mücadele vermek zorunda kalacaklardı.

Son zamanlarda okuduğum en iyi gerilim/korku kitabı olan Karanlık Ada'nın yorumu ile karşınızdayım. Kitabı çok sevdiğim için yorumum kesin kısa olacak, şimdiden söyleyeyim.

Öncelikle kitap İĞRENÇTİ. Yani aklınıza gelebilecek bütün iğrençlikler, açık açık yazılmıştı. Bazen bu durum kitabı kapatıp uzak bir yere koymama neden oldu. Hiç bu kadar açık yazılan kitap okumamıştım. Hani biri birini mi bıçaklıyor, öyle bir anlatıyor ki onu sanki siz bıçaklanıyorsunuz. Gerçekten bu yönünü sevdim. Hem iğrendim hem okudum 😂 Kitapta bazı sahnelerde "YAPMA YAPMA!" diye bağırıyorsunuz ya da bazı karakterleri (özellikle birini) dövmek istiyorsunuz. Sizi hem iğrendiren hem merak ettiren bir kitap, Karanlık Ada.

Nick Cutter

Konusunu şöyle anlatayım, çılgın bilim insanımız Doktor Clive Edgerton, insanları basit yoldan zayıflatmak için bağırsak solucanları üzerinde çalışıyor. Düşünsenize bir hapı yutuyorsunuz ve hiçbir şey yapmadan anında kilo veriyorsunuz. Bu bağırsak solucanları biliyorsunuz ki bizimle besleniyor. Dr. Clive Edgerton'ın da üstünde çalıştığı hidatid mutasyona uğramış hali yani normal bir solucanın beslediği miktardan yüzlerce kat fazla besleniyor. Bu da zayıflamayı sağlıyor ya da sebep oluyor diyelim. Bunlar olurken İzcibaşı Tim ve beş izci çocuktan oluşan izci birliği ıssız bir adaya üç gün sürecek olan bir kampa gidiyorlar.

Kampa beklenmedik bir misafir geliyor, korkutucu bir zayıflıkta ve çok aç olan bir adam. Adamın adı ne, bu kadar zayıf olmamasının sebebi ne, neden kampa geldi vs. bir sürü sorular izcilerin aklını kurcalamaya başlıyor ve bu adamın gelmesiyle her şey değişiyor.

Evet kitabımız böyle başlıyor ve buraya yazıklarımdan daha çok şey anlatıyor. Kitaptaki her karakter o kadar ayrı ki birbirlerinden, biri psikopat, biri şişman diye itilip kakılmış, biri zorba, biri şiddet yanlısı...
Gerilim/korku türünü sevenlere gözüm kapalı önereceğim bir kitap Karanlık Ada! ❤️

Son olarak Shelley canın cehenneme! (Bunu yazmasaydım içimde kalırdı. Kitabı okuyunca anlarsınız beni.)

Nick CutterAdı: Karanlık Ada
Orijinal Adı: The Troop
Yazarı: Nick Cutter
Yayınevi: İthaki Yayınları
Çevirmeni: Burak Eren
Sayfa Sayısı: 448
Goodreads Puanı: 3.72
Format: İnce Kapak
Puanım:

Beğenebileceğin Gönderiler

0 yorum

Abone Ol: