Warcross - Marie Lu | Kitap Yorumu

by - Ocak 28, 2018

Warcross kitap yorumu


Warcross | Kitap Yorumu



Kime güveneceğinize karar vermek oynayacağınız en büyük kumar olacak.


WarcrossOn yıl önce başlayan bu tutku artık bazıları için gerçekten kaçmak için bir seçenek, bazıları içinse kâr etmek için bir kaynak haline gelmişti. İki yakasını bir araya getirmek için çabalayıp duran Emika Chen bir ödül avcısı olarak çalışıyor, yasadışı olarak bahis oynayan Warcross oyuncularının peşine düşüyordu. Ancak ödül avcılığı kolay bir iş değildi, rekabet fazlaydı ve ayakta kalmak giderek zorlaşıyordu. Kolay para kazanabilmek için Emika bir risk alarak Warcross Şampiyonası’nın açılış oyununu hacklemişti; bir glitch ile oyuna sızarak istemeden de olsa kendisini oyunun ortasında bulmuş ve bir gecede herkesin konuştuğu kişi haline gelmişti.

Tutuklanacağına neredeyse emin olan Emika, oyunun yaratıcısı, genç milyarder Hideo Tanaka’dan bir çağrı aldığında şaşkına dönmüştü: Üstelik kendisine reddedilmesi neredeyse imkânsız bir teklif sunulmuştu. Bir güvenlik sorununu ortaya çıkarabilmek için Hideo’nun bu seneki şampiyonada bir ajana ihtiyacı vardı ve bu iş için Emika’yı istiyordu. Hiç vakit kaybetmeden Tokyo’ya götürülen Emika, kendisini her zaman hayalini kurduğu geleceğin içinde bulmuştu. Fakat kısa süre içinde Warcross evreninin düşündüğünden çok daha tehlikeli olduğunu anlayacaktı…


Warcross, "sanal gerçeklik oyunu"nu baz alan ilk okuduğum kitap oldu. Aynı zamanda Marie Lu'dan da okuduğum ilk kitap. Bu tarz kitapları okumak birazcık zor. Çünkü anlatılan şeyleri kafada bir canlandırmak, anlamlandırmak gerekiyor. Tabii yazarın dili ne kadar iyiyse biz de o kadar canlandırabiliyoruz. Bu konuda Marie Lu'nun dilini sevdim. Kitabın geneline yayarak sanal gerçeklik oyununu çok güzel açıklamış.

WarcrossKitabı okurken aksiyona kapılıp gidiyorsunuz ❤️ "Okuyamama dönemi"ndeyseniz size tavsiye ederim 👍🏼 Elinizden bırakamıyorsunuz.

Warcross'u "düzeltilmemiş okuma kopyası" ile okuyan şanslı insanlardan biriydim. Bu baskının arkasında konusu bulunmuyor bu yüzden kitabı okurken beni neler beklediği hakkında hiçbir fikrim yoktu. İlk 60 sayfa benim için o kadar heyecanlıydı ki. Ama arka kapak yazısına okuyunca "ÖF BÜTÜN SIRRI BOZDUN YA!" diyesim geldi. Benim heyecan ile beklediğim şeylerin hepsi yazılmış... Neyse kitaba döneyim ben 😂

Warcross, bir sanal gerçeklik oyunu. Gözlüğü takıyorsunuz ve artık oyundasınız. Bu oyunda 5 kişiden oluşan iki takım var. Bunların da kendilerine ait cevherleri var. Oyundaki zorlu engellerden geçiyorsunuz ve rakiple bir nevi savaşarak onların cevherini almaya çalışıyorsunuz. Oyun tabii bununla sınırlı değil ama okuyunca detayları göreceksiniz siz de.


WarcrossBu oyundan yasadışı para elde eden, karaborsadan güçlendirici satanlar vs. var. Bunları yakalamak için Avcı adı verilen bir topluluk oluşturuluyor. Bu avcılardan biri de ana karakterimiz Emika. Emika'nın maddi durumu çok kötü ve bu "avlar" onun bir nevi geçim kaynağı. Emika aynı zamanda bir hacker. Bir gün Emika Warcross'ta seyirciyken, hackerlık yeteneklerini kullanarak para kazanmanmaya çalışırken "bam" kendini oyunucuların arasında buluyor. Bu olaydan sonra oyunun yaratıcısı Hideo, Emika'yı arıyor ve Emika tutuklanacağını sanarken Hideo'dan hiç beklemediği bir teklif alıyor. Emika'nın hayatı bu tekliften sonra tamamen değişiyor.

Kitaptaki karakter birbirinden çok farklıydı ve yan karakterler de en az ana karakterler kadar iyi işlenilmişti. Yan karakterler umarım ikinci kitapta daha fazla yer alır 🙏🏻 Kitabı bitirince devamında neler olacak diye merak edemeden duramıyorsunuz.

Daha fazla ne desem bilemedim, kitabı kesinlikle alıp okumamızı öneriyorum.


Warcross Kitap YorumuAdı: Warcross
Orijinal Adı: Warcross
Yazarı: Marie Lu
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Çevirmeni: Onur Kınacı Birler
Sayfa Sayısı: 360
Goodreads Puanı: 4.23
Format: Ciltli
Puanım:  

Beğenebileceğin Gönderiler

0 yorum

Abone Ol: