Son ve Ötesi - Patrick Ness | Kitap Yorumu

by - Ocak 26, 2018

Patrick Ness


Son ve Ötesi | Kitap Yorumu




Oğlan boğuldu; son anlarında umutsuz ve yalnızdı. Öldü.

Sonra uyandı; çıplak, yaralanmış ve susamıştı fakat hayattaydı.
Bu nasıl olabilirdi? Ve bu terkedilmiş, tuhaf yer neresiydi?
Neler olduğunu anlamaya çalışırken, oğlan umut etti. Bu bir son olmayabilir miydi? Daha ötesi olabilir miydi ya da belki de burası öbür dünyaydı?

Patrick Ness'ten okuduğum ikinci kitaptı. Birçok kişinin aksine ilk okuduğum kitap Canavarın Çağrısı değil Biz, Ölümlüler'di. Biz, Ölümlüler herkese hitap eden bir kitap olmasa da oldukça farklı bir konuya sahipti ve okurken keyif aldığım bir kitaptı. Son ve Ötesi'ndeki beklentim de Biz, Ölümlüler ve Goodreads yorumlar yüzünden yükselmişti. Son ve Ötesi, beklentilerimi tamamen karşıladı ❤️



Kitabın ilk sayfalarından itibaren "Neler oluyor ya?" sorusu sizi yiyip bitiriyor. Ama bu soru birisini daha yiyip bitiriyor; ana karakterimiz Seth. Kitabı okurken sanki bir arkadaşınız ile bu kitabı okuyorsunuz da onunla fikir alışverişi yapıyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz. Çünkü Seth de sizinle aynı şeyleri düşünüyor, aynı tahminlerde bulunuyor, aynı soruları soruyor. Daha önce hiçbir karakter ile böyle bağ kurduğumu hatırlamıyorum.

Patrick NessAçık konuşmak gerekirse kitabın ilk 160 sayfasında hiçbir şey olmaması yüzünden sıkıldım ama sonrasında bu sıkılmama değer şeyler oldu. O ilk 160 sayfayı okurken sürekli "Evet şimdi bir şey olacak. Hayır hayır tamam şimdi olacak. Of yine mi olmadı?" gibi beklentiler kurup durdum. Siz de 160 sayfada böyle hissederseniz bırakmayın kitabı, mutlaka devam edin!

Arka kapak yazısı tam bir sır. Konusunu ben de bu çerçevede anlatmak istiyorum çünkü ne söylersem fazla bilgi edinmiş olacaksınız, bu da her şeyi bozar. Kitap Seth'in boğulma sahnesi ile başlıyor. Kafasını bir kayaya vuruyor ve ölüyor. Sonra çocukluğunun geçtiği ülkede gözlerini açıyor. Ama bir terslik var, burası tamamen terkedilmiş, kimse yok. Kaldı ki burası Seth'in en kötü şeyleri yaşadığı yer. Bu yüzden Seth, buranın cehennem olduğunu düşünüyor. Kendi cehennemi. Peki gerçekten de burası Seth'in cehennemi mi? İşte bu soruyu kitap boyunca sorup duruyoruz.

Kitapta sevmediğim kısım sonuydu. O da benden kaynaklanıyor. Ucu açık bitti. Devamında ne olduğunu deli gibi merak ediyorum ama kitabı böyle kabulleneceğim artık ne yapayım 🤷🏻‍♀️

Kitabı alıp okumanızı tavsiye ediyorum 💕 Hatta alın okuyun beraber kitabın devamının nasıl olduğu hakkında konuşalım!💗


Patrick NessAdı: Son ve Ötesi
Orijinal Adı: More Than This
Yazarı: Patrick Ness
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Çevirmeni: Aslı Dağlı
Sayfa Sayısı: 448
Goodreads Puanı: 4.03
Format: Ciltli
Puanım:  

Beğenebileceğin Gönderiler

1 yorum

Abone Ol: