Yıldızlarda Yazılı - Aisha Saeed | Kitap Yorumu

by - Ocak 28, 2018


Yıldızlarda Yazılı | Kitap Yorumu


Amerika’da yaşayan bir Pakistanlı olan Naila’nın kendi kararlarını almasının önünde bir engeli yoktur. Ancak en önemlisi hariç: hayatını kiminle geçireceği.

Gelenekler sınır, hudut saymamış, on yedi yaşındaki Naila’nın geleceğine dönüşmüştür. Ancak Naila ilk aşkıyla çoktan tanışmıştır. Ailesinin bu aşkı öğrenmesiyle de yaptıkları akıl almaz plan sonucu Naila kendisini bir zamanlar tanıdığı her şeyden ve herkesten uzak, bambaşka bir coğrafyada bulur. Kaçmak için tek umudu Saif’tir… Ancak Saif’in de onun izini bulacağı meçhuldür.

Rüyalar ülkesinde başlayan bir aşk, sınır tanımazlığını kanıtlayabilecek midir?

Bir evliliğe zorlanmak nasıl duygu? Hayatını geçireceğin kişiyi seçememek? Hiç tanımadığın biriyle aynı yatakta yatmak? 

Bazı genç yetişkin kitapları sizi dünyada olup bitenleri düşünmenizi sağlamaz, sadece kafanızı dağıtır eğlenir geçersiniz. Bazıları da vardır ki bitirdikten sonra uzun bir süre dünyada neler olduğunu düşünürsünüz. Yıldızlarda Yazılı da sizi düşündüren kitaplardan.

Farklı kültürlerden kitap okumayı çok seviyorum. Çünkü o kültür hakkında bir sürü şey öğreniyorum. Oradaki insanların yaşam standartlarını öğreniyorum. Kendi hayatımla kıyaslıyorum, benim yapabildiğim ama onları yapamadığı şeyleri düşünüyorum.

Ailemin seçeceği biriyle evlenmek gibi bir zorunluluğum yok. Evleneceğim kişi seçilene kadar "erkek arkadaş yok" gibi bir kural da yok. Ama Naila'nın ailesinin bu kuralları var.


Naila, Florida'da yaşayan Pakistan kökenli bir genç kız. Liseden birincilikle mezun olacak kadar çok çalışkan ve doktor olmak istiyor. Hatta bir üniversiteden burslu olarak kabul mektubu bile alıyor. Naila ailesinin güvendiği, sevdiği, herkesin hayalini süsleyecek bir evlat-tı. Taa ki mezuniyet balosuna kadar.


Naila'nın erkek arkadaş edinmesi yasak. Evleneceği kişiyi ailesi seçecek. Ama Naila evleneceği kişiyi onlardan önce seçmiş bile, Saif. Saif'in ablası Pakistanlı olmayan biriyle evlenip ailesinin adını "lekelemiş" ve Saif'in ailesi bu duruma tepki bile göstermemiş. Tepki gösterenler; diğer Pakistanlı aileler. Naila'nın ailesi de Saif'in ailesi hakkında ileri geri konuşup sevmeyenlerden.


Naila'nın ailesi Saif'i öğrenir öğrenmez Pakistan'a gidip diğer ailelerin haklarında yapacakları dedikodulardan uzak durmak isterler. Tabii masum bir gezi gibi gözükse de Naila için bu gezi hayatının dönüm noktası olur.
Okurken kendinizi Naila'nın yerine koymadan duramıyorsunuz. Yaşadığı şeylerin gerçekten de şu an bir yerlerde yaşandığını bilmek sizi daha çok etkiliyor.


Daha önce Khaled Hosseini okuduysanız bu kitapta da o tadı alacaksınız emin olun. Okuyun, okutturun! ❤️

Adı: Yıldızlarda Yazılı
Orijinal Adı: Written in the Stars
Yazarı: Aisha Saeed
Yayınevi: Novella Dinamik
Çevirmeni: Gülfem Çırak
Sayfa Sayısı: 320
Goodreads Puanı: 3.96
Format: İnce Kapak
Puanım:  

Beğenebileceğin Gönderiler

0 yorum

Abone Ol: